Nordkapp - Lindesnes 29. juli til 14. august 2011

Dag 16 lørdag 13. August, Sandviken Camping, Tinn Kommune - Hovden 146 km

Effektiv sykkeltid: ca. 6 timer
Snitt hastighet: ca 24 km/t
Total stigning: ca. 2100 m
Vær: Sol fra klar blå himmel første del av dagen, deretter litt skyet

Turen i dag: Vi startet fra Sandviken camping i Austbygda kl 09.00 i dag morges. Frokosten inntok vi som ekte campingturister; i fluktstoler og langbord mellom hyttene som vi bodde i. Været var helt strålende men litt kald vind, men det gjør ikke så mye nå vi har den for det meste i ryggen. Vi syklet i 3 grupper inn til Rjukan, der ble vi møtt av et helt sykkelfelt på vei ut av byen. Terrengrittet ”Telemarksheltene” ble arrangert fra Rjukan med start akkurat da vi syklet inn i byen. Vi stoppet og tok en kaffe og beskuet styret før vi fortsatte vår ferd innover Rjukandalen mot Vemork. Der måtte vi stoppe igjen for å se på noen som hoppet i strikk fra broa over til Vemork kraftstasjon.
Etter dagens første stigning opp til Møsvatn (porten til Hardangervidda) og ca 1000 moh fortsatte vi i et greit tempo over mot Rauland hvor vi hadde dagens første og eneste matpause. Der ble vi møtt av Wenche og Elin som hadde tatt turen opp til Hovden fredag kveld – nå kom de oss i møte i Wenches flotte BMW Z4 cabriolet, Vi ble alle rørt og glade for støtten og oppmerksomheten. Det var kjempekoselig og veldig godt å se dere.
Etter matpausen syklet vi nå på mer kjente trakter, på nordsiden av Totak mot Edland og Haukeli. Her har vi vært flere ganger i anledning sykkelweekend. Det ble et rotterace i begge de to siste bakkene. Tydelig at folk har noe krutt igjen i beina som må svies av før vi kommer til Hovden for i morgen er det paddeflatt i 255km.
Vi ankom Hovden ca kl. 16.30 og sjekket inn på Hovdehytta. Nå venter Tapasbuffet og god rødvin om et par små timer. Dette er siste kvelden vi er samlet og det er jo litt vemodig med tanke på alt det fine vi har opplevd de siste to ukene. Men på den andre siden tror jeg de fleste har hjemlengsel og savner sine kjære nå. Personlig savner jeg Felix så mye at jeg klarer nesten ikke tenke på annet.

Vil bare takke dere alle for en kjempetur gutter. Jeg er evig takknemlig for å ha opplevd dette sammen med dere. Tenk å sykle Norge på langs med kun noen få regnbyger! Vi har hatt sol og godt vær neste hele veien! Vi er et kjempeteam som Sjæfen sier. Tusen takk også til Ivar Kristian og Lars Magne som har støttet oss på veien ned. Vi har nesten vært som sykkelproffer der vi har fått alt lagt til rette.

Til Felix: Savner deg elskede gutten min og i morgen ser vi hverandre igjen!

Hilsen Johnny

Se bilder her >>

You must install Adobe Flash to view this content.