Nordkapp - Lindesnes 29. juli til 14. august 2011

Dag 6, onsdag 3. august, Oppeid, Hamarøy - Rognan, Saltdal 200 km

Effektiv sykkeltid: 8:15
Snitt hastighet: ca. 25 km/t
Total stigning: 2800 m
Vær: For det meste overskyet med regnbyger innimellom. Men vi så også sola titte frem enkelte stederJ

Turen i dag:

I dag startet turen kl. 08.00. Det merkes at folk nå er mer innjusterte på alle gjøremål før og etter syklingen; det blir flere og flere som stiller på tidenJ
Tellesjefen Øyvind Svendsen (ansvarlig for å telle opp alle mann alle!) får stadig en lettre og letter jobb.
Ruta i dag gikk fra Hamarøy Fiskecamp ut til E6 (ca 15 km). Derfra dagens første stigning på ei ellers veldig kupert etappe. Vi syklet ned til Sildehopen hvor vi svingte inn på FV 81 og syklet rundt de to lengste tunnelene som er forbudt å sykle. Omkjøringen var på ca 30 km. Tilbake på E6 gikk det videre til Straumen, Fauske og Rognan hvor vi bor på Norlandia hotell.
Vi har nå syklet 1/3-del av turen. 1000km er passert! Dagens etappe var en utfordring vi hadde gruet oss til trafikkmessig langs en trafikkert E6 med antageligvis landets største tetthet av tunneler, vi telte 17 tunneler i alt der flere av dem var kilometerlange! Alle stiller med lys foran og bak på sykkelen i tillegg til at alle har refleksvest på seg. I tillegg var etappen ei drøy mil lenger enn hva vi har beskrevet i turheftet! Arrangørkomiteen beklager fadesen men vi er jo veldig glad for at etappen ikke ble kortere!!! Det hadde jo vært krise!
Vi var også heldige med veiarbeid i en av de lengre tunnelene. De stengte trafikken i den ene retningen i ca 20-30 minutter av gangen og da fikk vi alle bilene i en bolk og nesten trafikkstille mellom en lang tid nedover.

Ken Terje hilser til Fruen og datteren og takker for at jeg har fått denne fantastiske muligheten og opplevelsen.

Frode hilser til familien hjemme. Takk for hilsen via gjesteboka – og at dere også husket sjåførene! De gjør en fantastisk og viktig jobb og med dem går alt på skinner!

Hilsen Frode og Ken Terje

Se bilder her >>

Se Ken Vidars bilder her >>

You must install Adobe Flash to view this content.