Nordkapp - Lindesnes 29. juli til 14. august 2011

Dag 8, fredag 5. August, Mosjøen - Grong 225 km

VI ER OVER HALVVEIS!

Effektiv sykkeltid: 8:24
Snitt hastighet: 26,7 km/t
Total stigning: 1711 m
Vær: Varierende. Startet med overskyet og kraftig motvind. Vinden dreiet mot slutten men da fikk vi en god del regn. Tempen lå på ca 15 grader

Turen i dag:
Da vi passerte Grong var vi halvveis og runder 1500km. Vi overnatter på Snåsaheia og har således passert halvveis med ei drøy mil. Det går overraskende bra med alle. Vi starter litt rolig den første timen slik at vi får varmet opp beina, deretter går det av seg selv når kroppen har blitt god og varm. Gruppene som vi er oppdelt i er effektive så milene raser av gårde. Vi startet litt sent i dag. Vi fikk ikke frokost før kl. 08.00 selv om Sjæfen prøvde å overtale dem etter beste evner om å åpne frokostsalen litt tidligere. Oppsiden var at vi kunne sove helt til kl. 07.00 i dagJ Det er jo ren luksus når man er på sykkelferie!
Da klokken endelig ble 08.00 stormet 20 gale menn inn og sopte til seg alt det var av brød. Stakkars de andre gjestene som så på oss med store øyne. Tror ikke de har sett noen som har spist så mye før! 4-5 brødskiver til frokost og ei niste på 8-10 brødskiver hver.
KL, 08.30 var vi i gang og syklet fordelt på tre grupper ned til Mosjøen. Det var overskyet og kraftig motvind. Vi forventet regn slik som det så ut.
Da vi hadde syklet ca 3 mil så rullet det opp en BMW med PP-skilter på siden av oss. Det var Ingrid og Nils Olav Larsen som var på vei sørover etter en til Nordkapp! De stoppet og vi slo av en liten prat med dem før vi måtte haste oss videre.
Etter drøyt 6 mil var det tid for mat. Vi stoppet ved en bensinstasjon utenfor Trofors og inntok dagens andre måltid. Da vi startet opp igjen begynte det å regne. Vi fortsatte oppover stigningen mot Majavatn der Børgefjell nasjonalpark lå på vår venstre side. Her måtte vi stoppe for å få på oss noe mer tøy. Det var ganske kaldt og vått. Godt med tøy fortsatte vi mot neste matpause som var på Namskogen. Den kom etter ca 14 mil. Der hadde Lars Magne og Ivar Kristian ordnet slik at vi kunne stå under et halvtak å spise. Kjempebra!
Resten av veien ”hjem” gikk i fint driv til hyttene på Heia Gjestehus som ligger midt oppe på Snåsaheia.

Hilsen Knut og Frode

Se bilder her >>

Kenneths bilder

You must install Adobe Flash to view this content.