Nordkapp - Lindesnes 29. juli til 14. august 2011

NPL trening helga 14-15 mai


Da Dølemotråkken ble avlyst i år var vi raskt i gang med å planlegge ei skikkelig treningshelg for NPL gjengen som erstatning. En passe tur ville være å sykle t/r Hovden og overnatte på private hytter med en felles middag på Hovden lørdags kveld. Lars Magne var raskt ute og tilbød seg kjøring og samtidig øve med å kjøre med den flotte hengeren vi har fått. Sjæfen tok som vanlig ansvar og laget et skikkelig opplegg med bordbestilling på Tronds Mat & Vinhus og ellers alt det praktiske rundt – til og med rom og hyttefordeling på Hovden :-)

Må innrømme at jeg gledet meg veldig til denne helga. Nesten alle unntatt Rolf, Roar, Øyvind T, Ken Terje og Kjell Rune ble med. Min gode kollega Tor Henning ble også med for han synes det er så trivelig å være med oss venndøler på tur. For en flott gjeng sa han da vi kjørte hjem fra Vennesla søndag ettermiddag.

Værmeldingene bølget litt frem og tilbake på Yr den siste uka. Jeg var ganske optimistisk da jeg sjekket Yr fredag kveld før jeg krøp til seng. Da skulle vi få mye sol og dersom vi var riktig uheldig så kom det et par regndrypp helt på starten! At det går an å ta så til de grader fullstendig feil! Så folkens, ikke stol på Yr. De er fullstendig ubrukelig og det er ikke tull. Sånn er det stort sett hele tiden. Tror man treffer bedre ved å tippe selv.

Som man sikkert skjønner så ble det en fuktig tur – både opp og ned. Vi hadde vel ca. 35 mil i øs pøs regnvær. Og ikke nok med det så var det iskaldt i tillegg. Det sluddet på Hovden da vi kom opp og snøen hadde lagt seg i løpet av natta. Det var en taus og tankefull gjeng som rustet seg til 20 kalde mil søndag morgen. Heldigvis hadde vi alle med rikelig med tøy og det meste fikk vi tørket på hytta i løpet av natta. Stua så ut som et eneste stort tørkestativ. Det hang sykkeltøy over alt hvor det gikk an å henge opp noe. Og lukta var ganske stram til tider – i hvert fall mellom utluftingene :-)

Selv om det var kaldt og vi frøs i mange timer så  var det mye positivt å trekke ut av denne ekstremturen. For det første så må jeg berømme alle for det fantastiske humøret. Selv om vi hakket tenner og skalv som aspeløv var det alltid en morsom kommentar og et smil på lur. Alle bakket hverandre opp og hjalp til på best mulig måte. Akkurat slik som vi har snakket om på NPL møtene. Det andre positive var at vi alle fikk en kraftig påminnelse om hva vi kan vente oss langs vårt langstrakte land om drøye to måneder. Jeg må bare innrømme det; selv om jeg har syklet ute i hele vinter ned mot 20 minusgrader så er det noe helt annet å bli klissvåt av iskaldt regn i time etter time. Jeg hadde glemt å kaldt det kan være. Nå skal vi som Kenneth og Sjæfen allerede har sagt på forumet slutte å være ”jålete” syklister. Vi skal investere i skikkelig turtøy som er vanntett. De som har kjøpt Scott regnkakka fikk bekreftet at den var helt fantastisk. Det de fleste manglet var skikkelige hansker, regnbukse og skoovertrekk som alt er vanntett. Noen hadde gode regnbukser og meldingene fra dem var at de funket bra. Har vi skikkelig regntøy redusere vi tøy som må vaskes og tørkes også på turen. En annen ting vi må investere i er en liten bakskjerm til alle mann. Det er forferdelig å ligge på hjulet i de spruten. Det er ikke bare vann som spruter, men også et helt lass med sand og dritt som trenger inn i de minste (og større) kroppsåpninger – over alt!

Etter denne helga må jeg bare si at jeg gleder meg enda mer til NPL turen. Det finnes ikke dårlig vær.....

Takk for turen alle sammen. Takk til Lars Magne for alle hjelp underveis og Sjæfen for opplegget og Kenneth som lokfører hjem på søndag.

Mvh
Johnny