Nordkapp - Lindesnes 29. juli til 14. august 2011

NPL trening 12. juni 2011

En kjempedag på NPL trening i de indre bygder selv etter 14 mil og over 2000 høydemeter etter gårsdagens NPL trening i beina. Synd ikke flere så muligheten til å få en knall dag på sykkelen på veier jeg tør påstå ikke er så veldig godt kjent for den jevne VOC rytter. Det er nok ikke siste gang denne gjengen reiser litt utenfor bygda for å trene på andre veier. Det er gøy og inspirerende å se andre veier, annen natur og ikke minst en ny utsikt!

Lars Magne stilte opp med følgebil og NPL hengeren i dag. Lars Magne hadde en plan klar da vi møtte opp på MX-Sport kl. 08.00. Jeg skulle kjøre bilen opp til Dølemo og Frode skulle kjøre den hjem igjen (Knut har kjørt den flere ganger før). Da er dere ferdige med å teste ut følgebilen sa Lars Magne og hintet om at det neppe blir vi tre som kommer til å ta plass i bilen på vår vei sørover :-)

Det var litt småkjølig da vi startet på Dølemo litt over kl. 09.15. Vi startet derfor med lange armer og løse bein/kne. Kun 13 grader. Men vi hadde en fin medvind oppover. Ca. 4 km nord for Åmli tar vi til venstre mot Gjøvdal og Birtedalen. Det er et nydelig sykkelterreng med smal og fin vei. Ganske flatt til å begynne med men så stiger det opp til ca 500-600 moh og derfra er det ganske kupert helt til utforkjøringene ned mot Fyresvatn. Det er noen lange og svingete utforkjøringer som kan være morsomme bare man klarer å holde seg på hjulene:-) For å si det rett ut så gikk jeg på trynet i en sving, men var utrolig heldig. Landet for det meste utenfor veien i en grøft full av løs grus. Hadde litt for god fart inn i en venstresving. Måtte kutte svingen for å klare den men jaggu kom det ikke en bil i mot som jeg ikke hadde sett. Da var det bare å hive seg ut igjen men da ble resten av svingen for krapp. Kun noe små skraper på pedalen, setet og styreteipen, samt en hoven og forslått albue. Som Torstein J sa da han veltet i Skjerkedalen tidligere i vår så var det sykkelen det eneste jeg tenkte på når jeg skjønte at dette gikk galt:-) Heldigvis gikk det bra med både mannen og sykkelen:-)

Vi stoppet i Fyresdal og spiste en god medbrakt lunsj. Lars Magne ordnet med Cola og is fra en Statoilstasjon som litt lenger mot nord. Gode og mette forsatte vi sørover med litt mindre tøy. Tempen hadde nå steget til 18 grader. Til gjengjeld hadde vi nå en ganske tøff motvind. Langs Fyresvatn er det en kjempestigning opp på fjellet før vi få noen lange morsomme utforkjøringer ned til sørenden av Fyresvatn. Knut kjørte som Edvald Boasson Hagen da han var hjelperytter for Bradley Wiggins over til Tjønnfoss. Det var bare for meg og Frode å henge på så godt vi kunne for det gikk fort! Deretter overtok Frode som tok et kjempedrag i sterk motvind nedover mot Åmli.

Totalt fikk vi litt i overkant av 18 mil – et par mil lenger enn hva jeg hadde annonsert. Vet ikke hva denne blemma skyldes men det var jo godt at feilen gikk i retning lenger tur og ikke bare en pingletur på 13-14 mil:-) For min del var det også gledelig at akillessenen ikke plaget meg så mye. Kjenner jo at den er der men det gjør ikke vondt. Strekker på den i nesten samtlige utforbakker (anbefaler alle til å være nøye med å strekke på akillessenene etter harde løp eller langturer på sykkelen) og det hjelper veldig bra.

Vi er klare for NPL kan jeg lover dere! Takk til Lars Magne som er en god støttespiller!

Mvh
Johnny

Garmin connect se her >>