Nordkapp - Lindesnes 29. juli til 14. august 2011

Dag 5, tirsdag 2. august, Setermoen - Oppeid, Hamarøy 200 km

Effektiv sykkeltid: Ca 8 timer
Snitt hastighet: 25,5 km/t
Total stigning: 2100 m
Vær: Startet i sol og 19 grader kl. 07.00 men det ble overskyet og betydelig kaldere etter hvert

Turen i dag: Fra Setermoen til Oppeid i Hamarøy kommune

Vi startet kl. 07.00 i kort-kort alle mann. Optimistiske som vi er og spesielt basert på de siste par dagene med kanonvær var det ganske naturlig å forvente at dette skulle vareJ. Da vi nærmet oss kysten kom skyene og temperaturen sank til 12-13 grader. Heldigvis fikk vi ikke noe regn. Nå har vi syklet over 800 km uten et eneste regndrypp og værmeldingen de neste 2-3 dagene ser også lovende ut!
Vi syklet først drøyt 4 mil på E6 ned til Gratangen før vi svingte inn på Kystkulturveien (FV 825) mot Tjellsund bro som vi syklet over. Målet var Lødingen hvor vi tok ferge over Ofotfjorden til Bognes.
Etappen var ganske kupert med flere stigninger på 100-300 høydemeter. Alle har relativt gode bein selv om musklene er noe såre.
I dag delte vi oss inn i tre grupper for å være til minst mulig hinder for trafikken. Det fungerte veldig bra og dette skal vi fortsette med nedover. Da vi kom til Tjellsund bro syklet vi E10 ned til Lødingen og der er det ganske stor trafikk men med mindre grupper var ikke det noe problem. Trafikken gled greit og slapp å hope seg opp bak opp.
Vi ble også møtt av Christian Lind på Tjellsund bro i dag. Han er stefar til Andreas Nordal og jobber i Aker Solutions sammen med Frode og er en spreking i VOC. Beklager at vi ikke hadde tid til å stoppe. Vi hadde ei ferge å rekkeL
Vi overnatter på Hamarøy Fiskecamp som er naboen til det nye Hamsundsenteret her oppe. Det blir nok ikke tid til så mye finkultur når vi er her. Vi er naturligvis mer opptatt av restitusjonen og gjøre oss klar til morgendagens fysiske utfordringer.

Hilsen Gunnar S og Arild

Se bilder her >>

Se Ken Vidars bilder her >>